Kimbino
Kimbino

Великденски брошури и промоции 2024

Всички брошури
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Великден 2024 е тук

Кога е Великден 2024 г. – най-светлият християнски празник, отбелязващ възкресението на Исус Христос? Тази година Великден се празнува в неделя, 16 април. На този ден ще приключат православните великденски пости, които започват веднага след празника Сирни Заговезни на 26 февруари и траят точно 7 седмици. През това време хората, които спазват тези пости, не вкусват нищо „блажно“, т.е. безмесна храна, при която се изключват и мазнините, като олио, зехтин и др. с две изключения - на Благовещение (25 март) и Връбница (16 април) се разрешава консумацията на риба.

Празникът Великден се празнува три дни, а подготовката за него започва още през предходната седмица. Обичай е цялата къща да бъде почистена и украсена, масата да бъде отрупана с вкусни гозби и лакомства. Но най-ярките елементи от трапезата са разбира се шарените великденски яйца, готови за „борене“, и Великденският козунак.

Допълнителни каталози

РЕКЛАМА

Великденски атракции по света

 • Великденски атракции по света
  На Великден хората във Великобритания харчат 10% от целогодишните си разходи за шоколадови продукти. Всяка година тук се продават най-много сладкиши.
 • Великденски атракции по света
  Американците изпращат около 43 милиона поздравителни картички за Великден на семейството и приятелите си всяка година - независимо дали са закупени или ръчно изработени.
 • Великденски атракции по света
  Жителите на Бермудските острови пускат ръчно изработени хвърчила всяка година на Разпети петък.
 • Великденски атракции по света
  Във Финландия децата се маскират като вещици и след това обикалят по улиците и молят минувачите за яйца.
 • Великденски атракции по света
  В Израел, където се твърди, че Исус е бил разпнат, традиционно хората вървят по същия път, който Исус е изминал в деня на разпятието.
Търсене

Регистрирай се и използвай всички изгоди